Alsident System A/S - Alsident System sugearme findes i tre materialevarianter bl.a. til brug i aggressive miljøer og ESD / ATEX arbejdsområder. Se hvilket materiale, du skal vælge
Hos Alsident® System arbejder vi med tre forskellige materialevarianter med hvert deres anvendelsesområde. Ved valg af sugearm er det vigtigt, at du tager stilling til hvilket materiale, der egner sig bedst til din forurening og dit arbejdsmiljø.
 
ALUMINIUM (al)
Alsident Sugearm i Aluminium
Sugearmene af aluminium egner sig til brug i arbejdsområder, hvor der ikke er særlige krav til kemisk resistens eller konduktive egenskaber.

Denne materialevariant adskiller sig fra de andre varianter på rørene, der her er lavet af alukseret aluminium. Leddene er støbt i stødsikker polypropylen (PP) med mulighed for at vælge mellem op til tre forskellige farver - afhængig af systemet.
Skærmene til AL-sugearmene er inkl. en rørstuts i alukseret aluminium. Skærmenes materiale afhænger af den valgte model, men de laves generelt i alukseret eller pulverlakeret aluminium og i vakuumformet transparent PETG-plast.
 
 
 
KEMISK RESISTENT (PP)
Alsident Sugearm i Polypropylen
De kemisk resistente sugearme er til brug i aggressive arbejdsmiljøer, hvor der er særlige krav til kemisk resistens som følge af arbejdet med fjernelse af f.eks. stærke kemikaliedampe.

Den kemisk resistente sugearm adskiller sig fra de andre varianter på rørene, der er lavet af hvid stødsikker polypropylen (PP), ligesom leddene er det. Polypropylen (PP) er et meget resistent plast, over for mange forskellige aggressive kemikalier. Rørene af polypropylen (PP) og de indvendige dele af syrefast rustfrit stål (AISI 316L) giver denne materialevariant en lang levetid i de aggressive arbejdsmiljøer.
 
Skærmene til den kemisk resistente sugearm er inkl. en rørstuts ligeledes i kemisk resistent polypropylen (PP). Skærmmaterialet er enten pulverlakeret aluminium eller vakuumformet polypropylen (PP).
 
Systemer i PP: System 63, System 75 og System 100.
 
 
ANTISTATISK  (AS) - System 50
Alsident Sugearm i Antistatisk
Det antistatiske System 50 adskiller sig i valget af materialer og i de anvendelsesområder vores godkendelser giver adgang til. Sugearmene i dette system har rør af TCP-behandlet aluminium og led støbt i stødsikker, konduktiv polypropylen (PP).

System 50 antistatisk er testet og godkendt til brug i ESD-områder i henhold til IEC 61340-5-1:2016. De er derfor påmonteret en jordledning med 1 MΩ-modstand ved levering. Se Testrapporter fra Teknologisk Institut.

Rørstutsen til den antistatiske sugearm i System 50 er lavet af TCP-behandlede aluminiumsrør og bliver leveret sammen med skærmen. Skærmmaterialet er enten TCP-behandlet aluminium eller vakuumformet konduktiv polypropylen (PP).
Se oversigt over System 50
 
 
ANTISTATISK  (AS) - System 75 og System 100
Alsident Sugearm i Antistatisk
Den antistatiske sugearm i System 75 og System 100 adskiller sig væsentlig fra de øvrige materialevarianter, da både rør og led er lavet af stødsikker, konduktiv polypropylen (PP). System 75 AS og System 100 AS er begge testet og godkendt til brug i Ex-områder (ATEX) i henhold til EN 80079-36-2016 og EN 80079-37-2016 og mærkes derfor: Ex II 1 GD

Disse sugearme er derfor monteret med en jordledning ved levering. Da de også er testet og godkendte til brug i ESD-områder i henhold til IEC 61340-5-1:2016, medleverer vi ligeledes en jordledning med 1M modstand.
Se mere om godkendelse og ATEXSe Testrapport med ESD/Ex-godkendelsen fra Teknologisk Institut.

Rørstutsen til den antistatiske sugearm er lavet af konduktiv polypropylen (PP) og bliver leveret med den tilhørende skærm. Skærmmaterialet er enten TCP-behandlet aluminium eller vakuumformet konduktiv polypropylen (PP).

Se oversigt over System 75 og System 100.
 
Hos Alsident® System arbejder vi med tre forskellige materialevarianter med hvert deres anvendelsesområde. Ved valg af sugearm er det vigtigt, at du tager stilling til, hvilket materiale der egner sig bedst til din forurening og dit arbejdsmiljø.