Alsident System A/S - Håndtering af lægemidler, dosispakning og knusning af piller er kun nogle af de forurenende arbejdsopgaver, der kan kræve punktsug i et apotek. Læs mere her om apoteksudsugning
Anbefalede systemer
Alsident System 25 Kabinetter
Alsident System 25 Kabinet type 2
Alsident System 75 AL
Kabinet i tre forskellige højder og med stor åbning.
Flange til ventilationskanal er valgfri.
Formpresset kabinet med lille åbning til hænderne.
Flange til ventilationskanal er valgfri.
Let bevægelig sugearm i aluminium med røde eller hvide led.
Luftmgd.: 80 - 180m3/h.

På apoteker kan den forurenende arbejdsproces være håndtering af lægemidler, som dosispakning af medicin, opblanding af pulvermiksturer eller knusning af piller. I bred forstand er det arbejdsprocesser, der kan danne støv, aerosoler, ildelugt o.lign. der kan betragtes som forurenende.

Punktudsugning som kabinet

Til disse arbejdsprocesser kan det være en fordel at udføre arbejdet i et kabinet tilkoblet udsugning. Fordelen ved at bruge et kabinet som punktudsugning er, at det med den rigtige luftmængde fuldstændig indkapsler den forurenende proces, så du undgår at indånde allergi- eller kræftfremkaldende stoffer som cytostatika o.a.

Sugearm som alternativ

Som alternativ til kabinettet kan du også vælge punktudsugning i form af en sugearm. En væghængt sugearm kan skubbes sammen og væk fra arbejdspladsen, når der ikke er behov for punktudsugning. Derfor kræver denne løsning mindre bordplads.